Om orkestern

Organisation

Gislaved Drum Corps är en slagverksorkester som i dagsläget består av ca 35 killar och tjejer i åldrarna 12-22 år. Framför oss i både parader, konserter samt karnevals/sambatåg dansar och drillar våra 12 drillflickor. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår repertoar och kan stolt presentera allt från samba, rock, jazz och populärmusik till klassiska stycken. Vi har genom åren rönt stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands vilket gör att förfrågningarna om att delta i olika arrangemang är många.
Detta ställer i sin tur stora krav på både medlemmar och organisation. Hård och regelbunden övning är ett måste för att kunna driva utvecklingen framåt vilket alla medlemmar är väl medvetna om och med glädje ställer upp på. Med det fantastiska stöd vi har från föräldrar och sponsorer ges vi möjlighet att hålla en fortsatt hög nivå på vår verksamhet.

Tack till alla er som finns och arbetar med oss. Vi ser fram emot många slående år!

Historik

Intresset för att spela har alltid varit väldigt stort i kommunen vilket gjorde att den vanliga orkesterundervisningen inte kunde ta emot alla dessa elever. 1983 fick Kent Lindén (efter förebilder från USA) därför idén att starta en slagverksorkester med de elever som studerade vid kommunala musikskolan i Gislaved. Verksamheten blev snabbt populär och sedan 1990 har orkestern genomfört utlandsresor till ett flertal länder som England, Skottland, Frankrike, Italien, Tyskland, Danmark samt Spanien. Genom våra årliga resor har vi naturligtvis fått vara med om många fantastiska upplevelser.

Några guldklimpar värda att nämna är:

För att kunna driva en stor verksamhet krävs en bra och genomtänkt organisation. I toppen för verksamheten finns styrelsen vars främsta uppgift är att underlätta det musikaliska arbetet för ledare och medlemmar. Därunder arbetar en mängd föräldrar i olika kommittéer, en resekommitté som planerar vår årliga utlandsresa, en matkommitté som förser orkestern med fika och mat, en klädkommitté som ser till att orkestern alltid i alla sammanhang är välklädd och inte minst en marknadskommitté som ser till att sponsorerna varje år fortsätter att stödja oss.

1990 Augsburg-Tyskland
1991 Villefrance de Rouerque-Frankrike
1992 Holaek-Danmark
1993 Lido de Jesolo-Italien
1994 Scarborough-England/Skottland
1995 Valreas-Frankrike
1996 Castellon de la Plana-Spanien
1997 Fouras-Frankrike
1998 Valencienne-Frankrike
1999 Carnevalen i Nice-Frankrike
2000 Världsutställningen i Hannover-Tyskland
2001 Valencienne Frankrike
2002 Castellon de la Plana-Spanien
2003 Giulianova-Italien
2004 Euro Disney/Figueres-Frankrike/Spanien
2005 Montbrison-Frankrike
2007 Euro Disney/Yssingeaux-Frankrike
2008 Fleurance-Frankrike
2009 Dax-Frankrike
2010 Santa Susanna-Spanien
2011 Digne les Baines-Frankrike
2012 Euro Disney, Mende, Carmaux-Frankrike
2013 Clonakilty, Cork-Ireland

2014 Köpenhamn-Danmark

2015 Wismar-Tyskland